Geen menu aan de linkerkant? Klik hier!

01 september, 2008   

ZWART GEFLADDERTE

~
~
NEW AGE VALT UIT ELKAAR
ZWART GEFLADDERTE STUIPTREKT, EN VALT LASTIG


Gisteren, zonnige zondagmiddag, de 10e ontmoeting na 1 juli met iemand die er erg aan toe is, op onbegrijpelijke wijze.
Daarom deze waarschuwing. ik haat het om dit soort dingen uit te laten gaan, maar het wordt helaas nodig.


In de 90er jaren van de 19e eeuw (dus 1890 ongeveer) voorspelde Helena Blavatsky dat "er aan het inde van de volgende (dus 20e) eeuw een golf van psychisme zal opsteken, die onder het mom van hogere spiritualiteit de mensen in verwarring en ‘morele’ afhankelijkheid zal brengen." Dat is gebeurd,- alleen hebben we het TOEN niet herkend in de termen van de oude Blavatsky.
We námen afscheid van de traditionele machthebbende kerken. We deden allerlei dingen die ons innerlijk welzijn brachten: aurawerk, healingen, mediumschap, droomuitleg, lichtwerk, het doorgeven van engelen, kleuren- en geurenbehandelingen. Ons innerlijk dat weinig van dat soort zaken gewend was, vond het allemaal heel spannend en laafde zich ermee, zoals je je tijdens vakanties ook laaft aan een zoete zonnewarmte die je thuis niet krijgt.





Kun je nagaan hoe ‘mager’ de tijd vóór ons was, wat dit soort paranormale zaken betreft.
Nu ontstond er in dit wereldje natuurlijk net zoveel nijd en jaloezie als op een kardinalenconventie bij het Vaticaan. Ego’s zwollen. De een kon dit en de ander kon dat, en het ene was nog bovennatuurlijker dan het andere.

Volgelingen groepeerden zich om leiders. Uitgeverijen voeren er wel bij. De aantrekkingskracht van dit veelzijdige, veelkleurige en -geurige gebeuren op goedwillende zoekende mensen was immens.

Bekijk het nu ook eens energetisch, als je wilt:
er ontstond een hele realiteit náást de realiteit van het dagelijkse gebeuren.
Naast de leefwereld van arbeid, geld verdienen, Olympische Spelen, Brussel en Balkenende en de noden in Onderwijs en Zorg, -en dan heb ik het nog niet eens over Irak, Afghanistan, en Georgië!-
ontstond een min of meer privé-leefwereld van contacten met het ‘Hogere’, van behandelingen, van een mix tussen oosterse wijsheid en westerse geldzucht, van gehoorzaamheid aan de vele goeroe’s, Leraren, swami’s, die zich veelal vestigden in mooie panden en zich door volgelingen lieten onderhouden. Dit gebeurde niet alleen in Vlaanderen en Nederland,- het kroop heel West-Europa door tot en met Polen, en het bezette zo wat heel Noord-Amerika.
De ene verkondigde al ‘nieuwere’ en ‘geheimere’ wijsheid dan de andere.
Maar geen van hen verbond dat wat zij brachten met de leefwereld ‘dagelijks’. Dat hadden de christelijke kerken niet gekund, en dat heeft New Age ook niet voor elkaar gekregen. Dat was niet hún fout: toen ze als Alice in Wonderland links en rechts en oh en ah zaken leerden kennen als doorgevingen, voorspellingen, behandeling van aura, karma en lijf, plaatsten ze die ongemerkt in dezelfde kaders waar ze uit hadden willen kruipen:
gezag, geloof, gehoorzaamheid en afhankelijkheid.


Ik zeg niet dat mensen er niet op vooruitgingen als ze zich aan doorgevingen en behandelingen onderwierpen, integendeel! Het was een groot goed dat ze nu eindelijk kregen wat Kerken, Machthebbers, Medische Wetenschap, en Fabrikanten hen altijd onthouden hadden. Het was welzijn in een kleurrijke en spannende omgeving.
Ons bewustzijn werd aangevuld met zaken die we eerst niet waarnamen: aura’s, ziel, engelen, karma, zegeningen, en door dit alles een lekker zelf-gevoel dat we in de gewone wereld niet zo gemakkelijk konden krijgen. Er was wel veel ge-workshop en veel geld mee gemoeid.



Niet iedereen deed mee. De nuchtere ‘gewone man’ niet. Het grootste deel van kerkgelovigen niet. En enkelen die spiritueel bezig waren, maar New Age niet zagen als spiritualiteit maar als welzijn. (Hoewel ze wel vaak tot dit wereldje gerekend werden).
Energetisch gezien was dit soort leefwereld voor de deelnemers een leefwereld van troost, van heling, van bemoediging, van geur en kleur, die ze nergens anders vonden.
Velen van hen waren zoekend na de vál van de invloed van de kerken.
En vulden dit in als spiritualiteit. Uitgevers speelden daar handig op in. Dit wèrd echt spiritualiteit!!! De Nieuwe Spiritualiteit.

Het wàs echter geen spiritualiteit, maar paranormaal bezig zijn. En daar is niets mis mee. Het hoort tot de mogelijkheden van de mens op bovengenoemde zaken te leren kennen en te kunnen gebruiken. Paranormaal is niet ‘zwart’. ‘Zwart’ is alleen de macht die vele aanvoerders zich veroorloofden door zich geldelijk ruimhartig te laten ondersteunen, door anderen het vuile handwerk te laten doen en zichzelf alleen met preken bezig te houden, door absolute kritiekloosheid te eisen, door vrouwen klaar te laten staan voor een en ander, en door op grote schaal misbruik te maken van de energie die ‘parapluutje’ heet: groepen die gevangenissen blijken te zijn door uniformiteit, groepsgewijze opgebouwde trance en gelukkerigheid, en blinde verering van de leider.
Het verschilde in niets met wat er al eeuwenlang in de Roomse Kerk gebeurde; alleen had het een kleuriger sausje.
Het was gericht op happiness. Persoonlijke happiness.

Het was niet gericht op het leren doorzien hoe de grote en kleine kosmos in elkaar steekt en wat de plaats daarin is van jou, jou, en jou. Het had niets te maken met het begrijpen van verbondenheden die er bestaan tussen kleine en grote wezens en jou en jou, en jou. Het wees ook nergens op het diepe verband tussen jouw persoonlijke leven en dat van de wezens om jou heen. Want je mocht alleen maar voelen. Niet meer denken. Het denken echter kan verbanden zien. Het hart voelt, o ja, maar ons hart is nog niet in staat om iets meer te voelen dan ‘wat goed voor mij voelt’. Daarvoor moet het hart eerst scholing ondergaan. Soms kan dit in echt-spirituele omgevingen. Vaker gebeurt dit door ingrepen van het leven zelf, via wat wij ‘lijden’ noemen. Het gehele doel van New Age echter was juist krampachtig zulk lijden te voorkomen, te genezen.


Wat is dan spiritualiteit?
Vroeger zeiden we ‘gericht zijn op God’.
Daarna: ‘god in jezelf’.
Laten we geen beladen termen gebruiken, die oude associaties bij ons wakker maken. Spiritualiteit gaat om het vervullen van je kosmische plaats. Om het doen en laten waarvoor ieder van ons de liefdesdaad van incarneren heeft gesteld. Die liefdesdaad heeft een persoonlijk aspect, maar ook een veel wijder kosmisch aspect. En als het goed is, dan kan een mens zien hoe z’n persoonlijke leven echoot en respondeert op het kosmisch aspect. Dat persoonlijk welzijn prima is, maar geen uiterste doel. Doel is zo’n respect voor je eigen leven met alle in’s en out’s op te brengen, en voor alle andere levens met hun in’s en out’s, dat het Grotere Verband en vooral het Hogere Doel van Liefde zichtbaar wordt. Eenheid, overgave aan wat je begrijpt, vreugde omdat je binnen die eenheid dag voor dag, detail voor detail jouw leven invlecht.
Dit bracht New Age, ondanks alle goede bedoelingen, niet.
Dit is wel wat de wereld nu scherp nodig heeft.
In de beweging van New Age leefden er enkelen die dit wèl onderkenden, maar ze kregen geen voet, hooguit een teentje, aan de grond. Ze erkenden de ‘wonderen’ van de welzijns-paranormaliteit, maar wezen er altijd op dat die geen doel, slechts middel waren. Ze wezen mensen op hun eigen verantwoordelijkheid, en waarschuwden tegen volle zalen vol volgelingen als zoete bonbonnières. Soms ontmaskerden ze kwalijke praktijken, hetgeen hun niet in dank werd afgenomen. Hun waarschuwingen werden gevoeld als bedreiging voor die gevestigde sub-orde.
Dus werden ze doodgezwegen. Ze werden veelal eerst benaderd door de vele zoekenden, maar als die doorkregen dat ze de instemming en zoetigheid niet kregen die ze wel voor hun welzijn verwachtten, dan werden ze verguisd en zwart gemaakt.
Ik zeg hier niet dat dezen beter waren dan de rest. Het zijn mensen zoals u en ik, met alle menselijkheid van dien. Ze deden zich alleen niet devoter voor dan ze waren. Zelf ken ik er een klein tiental over heel West-Europa verspreid, en ze houden ook van wijn. Zij noemen elkaars namen niet, tenzij in geval van strikt- noodzakelijke verwijzing. Ze zijn al kwetsbaar genoeg.



New Age verkeert nu in ontbinding. De massa’s die het ene ingestraalde flesje hebben gekocht na het andere, de ene licht- en hulpverlener hebben verruild voor drie andere, de ene hoop hebben gekoesterd na de andere, het ene welzijns-object hebben verruild voor het andere, en de ene zelfverbeteringsworkshop hebben doorlopen na de andere,
die mensen zijn moe geworden en een stuk ouder. Ze gaan er niet zoveel meer heen.
Het leven is ook duurder geworden, de mogelijkheden beperkter.
Schandalen komen aan het licht, en geen kleintjes ook.
Er breken ruzies uit waar volgelingen de dupe van worden.
Er komt veel misbruik aan de dag, psychisch, seksueel en financieel.
Mensen blijken hun tijd gegeven te hebben aan het uitwerken van woorden van een leraar(es) die niets voorstelden, en daarmee hun gezinnen en partners te hebben verwaarloosd.
Relaties zijn erop afgesprongen.
En het allerergste: het wordt mensen bewust dat er geen sprake was van spiritualiteit, maar van welzijn. En dat is bitter als je daar járen aan mee hebt gedaan.
Energetisch zou je New Age kunnen zien als een grote bol van macht en kleurigheid, gevormd door allerlei soorten draadjes van hoop en verwachting, met de daarbij horende afhankelijkheden en beïnvloedingen. Ja, die bestaan. Mensen zijn poreus en zo lek als een mandje, zoals we dat uitdrukken.

Nu valt die grote bol van macht en kleurigheid van binnenuit uit elkaar. Door bovengenoemde oorzaken, maar ook door de factor Tijd: deze fase is over. Er zit geen inspiratie meer achter, geen vernieuwing en geen verfrissing. Wat nu nog geboden wordt is herhaling.
Maar over blijft nog wel de macht, en het heimwee naar macht. Macht geeft niet zonder meer posities op.

Wat denk je van de goeroe’s en ‘meesters’ en swami’s en Leraren all over the world die hun macht zien tanen? Die flarden macht concentreren zich in een soort ‘vellen’, ‘wolken’.
Wat denk je van mensen die scholen opzetten met de prachtigste namen met honderden leerlingen die nu van hun omgeving te horen krijgen: "ik dacht dat je wijs geworden was, maar je bent nog steeds als vroeger bezig." ‘Vellen’, ‘wolken’ van teleurstelling!
Wat denk je van de effecten van zoveel ontmaskeringen? Degenen die ontmaskerd worden, sturen wolken van zelfdefensie en agressie en uitstotingen uit de groep, uit, en van haat jegens voormalige volgelingen die kritisch werden.
Wat denk je van mensen die hun hele tijd hebben besteeds aan het uitwerken van de leringen van hun heilige aanvoerders en nu ineens zien (want ooit kómen de jaren van verstand) dat het holle lege woorden zijn?
Wat denk je van al die ‘wòlken’ van jaloezie?
O, blijven hangen in on-werkelijkheid produceert hele gif-uitstootgolven van jaloezie naar degenen die rustig en stil en onafhankelijk spiritueel doorgaan.
Een heel klein, maar intens tijdperk raakt nu in ontbinding.
Een tijdperk waarin heel veel mensen de beste zaken hoopten, verwachten.
Een tijdperk dat anderzijds de mensen niet verbond met de Bron, en als ze dat al zeiden te doen, dit alleen aangeven in beloftes voor persoonlijk welzijn. Vertaalden, krom trokken, in beloftes voor stralendheid en ... succes!
De zwarte assen, ‘vellen’, ‘wolken’ van verblinding en agressie zoeken nu een plek voor aanhechting, want ze willen blijven bestaan.
Kunnen dat ook gemakkelijk, doordat onze cultuur niet in kwaad of kwaadaardigheid gelooft. Onze cultuur gelooft wel in big ego, maar gelooft gek genoeg niet in de gevolgen van big ego: schade naar anderen.
Dus de mens die daar niet in gelooft, is een gemakkelijke prooi.



Sinds begin juli echter krijgen ik, en ook dezulken die ik ken, tien keer zoveel ontmoetingen met mensen die zo’n wolk, vel, vlerk in de nek, zulk waas van as met zich meedragen dan daarvoor. De mensen die we ontmoeten zijn meestal behoorlijk van de kook. Zijn doodmoe. Verliezen zin in het leven. Kunnen gebeurtenissen in hun relaties niet meer plaatsen.
Op één of andere manier zijn ze een aantrekkingskracht geworden voor het zwarte gefladderte waarin New Age nu uiteenvalt. Iedereen heeft wel een opening: verlangen naar gezien worden door ‘boven’, angst dat al je inspanningen dienaangaande voor niets waren, rivaliteit, gemakzucht, onwetendheid (de ergste), en niet-willen-weten, hunkering ergens bij te horen.
En als je met hen praat, zijn ze grif toe te geven dat zulke dingen in henzelf spelen. Alleen: dat gebruiken ze dan om hun toch al niet sterk gevoel van eigenwaarde nog verder naar beneden te halen: ik ben toch niks waard. Ja, dat doet zo’n invloed; hij dwingt je je te voelen als niets waard.
Met geen woord mag je komen aan de veroorzaker, dat brandpunt van kwaad en ellende, dat onverbonden ego dat leringen verspreidt e.d. On nee, het ligt helemaal aan hen.
Op den duur gaat de vlerk, de wolk, het vel, die as, je laten twijfelen aan jezelf. Op den duur ga je je afvragen of je jezelf nog wel kunt vertrouwen. Op den duur wil je weinig meer, leave me alone. Zij verdoffen.

Is daar afweer toe mogelijk?
O zeker.
Maar die afweer werkt alleen als je je ongeloof onder ogen ziet, en werkelijk durft te begrijpen dat mensen brandpunten kunnen zijn voor iets dat groter is dan zijzelf: Kwaad, macht. Kwaad, macht, bestaan niet abstract, zij kunnen (net als evolutie ten goede) alleen werken via mensen. En bij die mensen gebruiken ze angst (voor afkalving van hun macht), machtsdorst, rigiditeit, solitarisme, onverbondenheid. Daardoor worden dezen een trechter van kwaad.
En kwaad is wat jou vertraagt op je pad. Het hoeft niet dat jij vertraagt of stilstaat op je pad. Maar als je elke dag doodmoe bent, ondanks je supplementen, en weinig zin in je leven ziet, en je afvraagt of je nog wel iets waard bent, of dat je jezelf nog wel kunt vertrouwen, dàn vertraagt je pad wel, want je kunt gewoonweg niet meer.
Dan is het zaak om verbindingen te verbreken met mensen die niet echt goed meer voor je zijn, en die je alleen uit gewoonte, of fatsoen of koppigheid in stand houdt. Dan is het zaak om te kijken aan wat of wie jij je energie nog geeft, en of het wel iets waard is. Om te zien dat je voor veel mensen klaar staat, maar je ook eens af te vragen: waarom eigenlijk? En wat zou ik in die tijd beter kunnen doen, wie zou ik in die tijd beter kunnen liefhennen? Om gelegenheden te vermijden waar je beroerd of moe vandaan komt.
Om veel en veel stilte in te bouwen. Om jezelf in een toestand van goddelijke koestering te brengen, want ik zeg je uit ervaring:
als je die mantel afschudt, staan de engelen van vitaliteit op alle lagen klaar om je nieuwe kleren en kansen aan te brengen. Zij willen echter geen wazigheid. Geen hartsgevoel alleen , maar ook hoger begrip. Hun koers willen ze dat jij begrijpt. Omdat je geen kind meer bent.

Het is 2008.

8888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888



Reacties:
Bedankt, Hannah, heel waardevol.
Maria
 
Haj lieve Hannah,

Meer dan uitstekend artikel, dankjewel!
Ook zeer mooi getimed zo aan het begin van het spirituele krijgerswavespell. Had vannacht soortgelijke gedachten en gevolgtrekkingen (is nml. mijn wavespell), dus ook nog eens kei-fijn dat jij daar woorden aan kunt geven!
Hannah, mag ik dit artikel doorsturen of zelfs op de site plaatsten bij de rubriek "Artikelen"?
liefs,
Marjon
 
Hannah, Hannah, Hannah, mens wat een "stevig" stuk heb je me gestuurd...geweldig dit moet "breed" gepubliceerd worden...

Houd moed; alles komt goed! In Liefde, Mieke
 
Dank je, heel herkenbaar.
I.
 
Hannah hannah, weer een pareltje. Het proces waar ik de laatste week in zit (zeer bewust dat ik bepaalde mensen/situaties, MOET gaan vermijden). Maar o, dat doet zo zeer. Ik wil nu proberen emotioneel afstand te nemen (ik ben niet meer hun redder), zonder ze lijfelijk te verliezen.
Wat is het toch mooi dat ik weer even (voor de zoveelste keer) dat steuntje krijg van jou op het moment van bewustwording.
Dank je wel,W. K.
 
Jeetje, wat een ingevoerd zijn, wat een bespraakt zijn;
zooo..... inspirerend jouw helderheid!
Zoveel dank !
liefs,P.
 

Een reactie posten





<< Terug naar start

Archief

juli 2006   augustus 2006   september 2006   oktober 2006   november 2006   december 2006   januari 2007   februari 2007   maart 2007   april 2007   mei 2007   juni 2007   september 2007   oktober 2007   november 2007   december 2007   januari 2008   februari 2008   maart 2008   april 2008   mei 2008   juni 2008   juli 2008   augustus 2008   september 2008   oktober 2008   november 2008   december 2008   januari 2009   maart 2009   april 2009   mei 2009   juni 2009   juli 2009   augustus 2009   september 2009   oktober 2009   november 2009   december 2009   januari 2010   februari 2010   maart 2010   april 2010   mei 2010   juni 2010   juli 2010   augustus 2010   september 2010   oktober 2010   november 2010   december 2010   januari 2011   februari 2011   maart 2011   april 2011   mei 2011   juni 2011   juli 2011   augustus 2011   september 2011   oktober 2011   december 2011   januari 2012   februari 2012   maart 2012   april 2012   mei 2012   juni 2012   juli 2012   augustus 2012   september 2012   oktober 2012   november 2012   december 2012   maart 2013   april 2013   juni 2013   september 2013   oktober 2013   februari 2014   maart 2014   september 2014  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?